Βαρυτομαγνητισμός
Μήπως η βαρύτητα έχει ένα μαγνητικό ομόλογό του; Περιστρέψτε ένα ηλεκτρικό φορτίο και θα πάρετε ένα μαγνητικό πεδίο. Περιστρέψτε οποιαδήποτε μάζα και, σύμφωνα με τον Αϊνστάιν, θα πρέπει να πάρετε μια πολύ μικρή επίδραση που λειτουργεί περίπου σαν τον μαγνητισμό.

Αυτή η επίδραση αναμένεται να είναι τόσο μικρή που είναι πέρα από την πρακτική εμπειρία και την εργαστηριακή μέτρηση. Σε μια τολμηρή προσπάθεια να μετρηθεί άμεσα ο βαρυτομαγνητισμός (gravitomagnetism), η NASA εκτόξευσε το 2004 τις ομαλότερες σφαίρες που κατασκευάστηκαν ποτέ στο διάστημα για να δούμε πώς θα περιστραφούν. Αυτές οι τέσσερις σφαίρες, η κάθε μια με περίπου το μέγεθος μιας μπάλας πινγκ-πονγκ, είναι το κλειδί για τα εξαιρετικά ακριβή γυροσκόπια στον πυρήνα του Gravity Probe B.

Τον Μάιο του 2011, μετά από έρευνα για επίμονα σήματα υποβάθρου, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα – τα γυροσκόπια εκτράπηκαν με ρυθμό που αντιστοιχεί με τις βαρυτικές προβλέψεις της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας του Einstein. Τα αποτελέσματα, τα οποία ενισχύουν τα υπάρχοντα πορίσματα, μπορεί να έχουν ανείπωτα μακροπρόθεσμα οφέλη καθώς και μικρότερης διάρκειας οφέλη, όπως καλύτερα ρολόγια και συστήματα εντοπισμού θέσης.