Ο NGC 2403 στην Καμηλοπάρδαλη
Το μεγαλοπρεπή νησί σύμπαν NGC 2403 βρίσκεται εντός των ορίων του αστερισμού με τον μακρύ λαιμό, της Καμηλοπάρδαλης. Περίπου 10 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά και με περίπου 50.000 έτη φωτός πλάτος, ο σπειροειδής γαλαξίας φαίνεται επίσης να έχει περισσότερες από τις συνηθισμένες περιοχές σχηματισμού άστρων, HII, που χαρακτηρίζονται από την κοκκινωπή λάμψη του ατομικού αέριου υδρογόνου.

Στην πραγματικότητα, ο NGC 2403 μοιάζει πολύ με έναν άλλο γαλαξία με αφθονία περιοχών σχηματισμού άστρων, που βρίσκεται μέσα στη δική μας τοπική ομάδα γαλαξιών, τον M33 ή αλλιώς Triangulum Galaxy. Φυσικά, εκρήξεις σουπερνόβα ακολουθούν κοντά στις φτέρνες του σχηματισμού των μεγάλων, βραχύβιων άστρων και το 2004 μια από τις λαμπρότερες σουπερνόβα που ανακαλύφθηκαν τον τελευταίο καιρό βρέθηκε στον NGC 2403.

Εύκολα συγχεόμενη με αστέρι στο προσκήνιο του δικού μας γαλαξία, η ισχυρή σουπερνόβα φαίνεται εδώ ως αιχμηρό, λαμπερό «αστέρι» στο αριστερό άκρο του πεδίου. Αυτό το εντυπωσιακό κοσμικό πορτρέτο είναι σύνθεση διαστημικών και επίγειων δεδομένων από το Hubble Legacy Archive και των 8,2 μέτρων τηλεσκόπιο Subaru στην κορυφή του Mauna Kea της Χαβάης.