Πλειάδες
Έχετε δει ποτέ το σμήνος αστέρων των Πλειάδων; Ακόμα κι αν έχετε, πιθανώς δεν το έχετε δει ποτέ όμως έτσι: όλο σκονισμένο. Ίσως το πιο διάσημο σμήνος αστεριών στον ουρανό, τα φωτεινά αστέρια των Πλειάδων μπορεί να τα δει κανείς χωρίς κυάλια ακόμα και από τις πόλεις με τη μεγαλύτερη φωτορύπανση.

Με μια φωτογράφηση μεγάλης έκθεσης από μια σκοτεινή τοποθεσία, όμως, το σύννεφο σκόνης γύρω από το αστρικό σμήνος γίνεται πολύ εμφανές. Η ανωτέρω έκθεση διήρκεσε περίπου 30 ώρες και καλύπτει μια περιοχή του ουρανού αρκετές φορές το μέγεθος της πανσέληνου. Επίσης γνωστό ως Επτά Αδελφές και M45, οι Πλειάδες βρίσκονται περίπου 400 έτη φωτός μακριά προς τον αστερισμό του Ταύρου.

Ένα κοινός μύθος με μια σύγχρονη έκδοση αναφέρει ότι ένα από τα φωτεινότερα αστέρια ξεθώριασε από το σμήνος από τότε που πήρε το όνομά του, αφήνοντας μόνο έξι αστέρια ορατά με γυμνό μάτι. Ο πραγματικός αριθμός των Πλειάδων που είναι ορατά, ωστόσο, μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο από επτά, ανάλογα με το σκοτάδι του ουρανού και τη σαφήνεια της όρασης του παρατηρητή.