Τι και αν μπορούσατε να πετάξετε μέσα στο σύμπαν και να δείτε τη σκοτεινή ύλη; Ενώ η τεχνολογία για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας πτήσης παραμένει υπό ανάπτυξη, η τεχνολογία για την απεικόνιση μιας τέτοιας πτήση έχει λάβει ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός με την ολοκλήρωση της Κοσμολογικής Προσομοίωσης Bolshoi.

Μετά από 6 εκατομμύρια ώρες επεξεργαστικού χρόνου, ο έβδομος ταχύτερος υπερυπολογιστής του κόσμου επεξεργάστηκε πολλές επιστημονικές καινοτομίες, συμπεριλαμβανομένης την παραπάνω προσομοίωση πτήσης. Ξεκινώντας από τη σχετικά ομαλή κατανομή της σκοτεινής ύλης του πρώιμου σύμπαντος που διακρίνεται από την ακτινοβολία υποβάθρου και άλλες μεγάλες ομάδες του ουρανού, η Προσομοίωση Μπολσόι παρακολούθησε την εξέλιξη του σύμπαντος μέχρι την σημερινή εποχή όπως φαίνεται στο παραπάνω βίντεο, δίνοντας την τυπική αρμονία στην κοσμολογία.

Τα φωτεινά σημεία στο παραπάνω βίντεο είναι όλα κόμβοι κανονικά αόρατης σκοτεινής ύλης, πολλοί από τους οποίους περιέχουν κανονικούς γαλαξίες. Μακριές ίνες και σμήνη γαλαξιών, όλα κυριαρχούνται βαρυτικά από σκοτεινή ύλη, όπως γίνεται εμφανής. Στατιστική σύγκριση μεταξύ των δεδομένων του Μπολσόι και χαρτών του ουρανού πραγματικών γαλαξιών δείχνουν καλή συμφωνία. Αν και η προσομοίωση Bolshoi ενισχύει την ύπαρξη της σκοτεινής ύλης, πολλά ερωτήματα σχετικά με το σύμπαν μας παραμένουν, συμπεριλαμβανομένης της σύνθεσης της σκοτεινής ύλης, της φύσης της σκοτεινής ενέργειας, και πως σχηματίστηκε η πρώτη γενιά των άστρων και των γαλαξιών.