Η Πρώτη Έγχρωμη Φωτογραφία του Curiosity
Η θέα του τοπίου προς τα βόρεια από το Mars Rover Curiosity της NASA τραβήχτηκε από τον φακό απεικόνισης MAHLI (Mars Hand Lens Imager) το απόγευμα της πρώτης ημέρας μετά την προσγείωση. (Η ομάδα ονομάζει αυτή την ημέρα Sol 1, η οποία είναι η πρώτη ημέρα εργασιών στον Άρη, η Sol 1 άρχισε στις 6 Αυγούστου 2012.)

Στο βάθος, η εικόνα δείχνει το βόρειο τοίχος και το χείλος του Κρατήρα Gale. Η εικόνα είναι ζοφερή, καθώς το αφαιρούμενο κάλυμμα σκόνης του MAHLI είναι προφανώς επικαλυμμένο με σκόνη που έκατσε επάνω στην κάμερα κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης καθόδου του ρόβερ. Εικόνες χωρίς το κάλυμμα αναμένονται μετά τον έλεγχο του ρομποτικού βραχίονα στις επόμενες εβδομάδες.

Το MAHLI βρίσκεται στο πυργίσκο στην άκρη του ρομποτικού βραχίονα του Curiosity. Η φωτογραφία τραβήχτηκε με τον ρομποτικό βραχίονα σε θέση εναποθήκευσης. Βρίσκεται σε αυτή τη θέση από τη μέρα πακεταρίσματος για την εκτόξευση της 26ης Νοεμβρίου 2011.

Όταν ο ρομποτικός βραχίονας, και το MAHLI στοιβάχτηκαν, το MAHLI είναι σε θέση στην οποία περιστρέφεται κατά 30 μοίρες σε σχέση με το κατάστρωμα του rover. Η εικόνα που παρουσιάζεται εδώ από το MAHLI έχει περιστραφεί για να διορθωθεί η κλίση, έτσι ώστε ο ουρανός να είναι “πάνω” και το έδαφος “κάτω”.

Ο κύριος σκοπός της κάμερας MAHLI του Curiosity είναι να τραβήξει ένα γκρο πλαν, υψηλής ανάλυσης θέας των βράχων και του εδάφους στον Κρατήρα Gale. Η κάμερα έχει δυνατότητα εστίασης σε κάθε στόχο, σε αποστάσεις από περίπου 2,1 εκατοστών έως το άπειρο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί, όπως φαίνεται εδώ, να τραβήξει, επίσης, εικόνες του Αρειανού τοπίου.