Η επιφάνεια του Ήλιου αλλάζει συνεχώς. Το παραπάνω βίντεο δείχνει πώς η επιφάνεια του Ήλιου στάζει κατά τη διάρκεια μίας ώρας. Η φωτόσφαιρα του ήλιου έχει χιλιάδες εξογκώματα που ονομάζονται κόκκοι και συνήθως μερικές σκοτεινές κοιλότητες που ονομάζονται ηλιακές κηλίδες.

Το παραπάνω time-lapse βίντεο επικεντρώνεται στην Ηλιακή Κηλίδα 875 και ελήφθη το 2006 από το Vacuum Tower Telescope στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας με τη χρήση προσαρμοστικών οπτικών για την ανάδειξη λεπτομερειών κάτω των 500 χιλιομέτρων. Κάθε ένας από τους πολυάριθμους κόκκους είναι στο μέγεθος μιας ηπείρου της Γης, αλλά με πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής.

Ένας κόκκος αλλάζει σιγά-σιγά το σχήμα του μέσα σε μία ώρα, και μπορεί ακόμη και να εξαφανιστεί εντελώς. Καυτό αέριο υδρογόνο υψώνεται στο φωτεινό κέντρο του κόκκου, και πέφτει πίσω στον Ήλιο κατά μήκος ενός σκοτεινού κόκκου. Το παραπάνω βίντεο όπως και άλλα παρόμοια επιτρέπει σε μαθητές και ηλιακούς επιστήμονες να μελετήσουν το πώς οι ηλιακές κηλίδες και κόκκοι εξελίσσονται καθώς και πώς οι μαγνητικές περιοχές ηλιακών κηλίδων παράγουν ισχυρές ηλιακές εκλάμψεις.