Το Εξάγωνο του Κρόνου
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό είναι ο Βόρειος Πόλος του Κρόνου. Δεν είναι σαφές πώς ένα ασυνήθιστο εξαγωνικό σύστημα νεφών που περιβάλλει τον βόρειο πόλο του Κρόνου δημιουργήθηκε, διατηρεί το σχήμα του, ή πόσο καιρό θα διαρκέσει.

Αρχικά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των περασμάτων των Voyager από τον Κρόνο τη δεκαετία του 1980, και μέχρι τότε κανείς δεν έχει δει κάτι παρόμοιο κάπου αλλού στο ηλιακό μας σύστημα. Αν και η υπέρυθρη λάμψη του ήταν προηγουμένως ορατή από το διαστημικό σκάφος Cassini που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο, το 2009 η μυστηριώδης εξαγωνική δίνη έγινε πλήρως φωτεινή από το φως του ήλιου για πρώτη φορά κατά την επίσκεψη του Cassini.

Από τότε, το Cassini έχει φωτογραφήσει το περιστρεφόμενο εξάγωνο στο ορατό φως αρκετές φορές για να δημιουργήσει ένα time-lapse βίντεο. Το κέντρο του πόλου δεν φωτογραφήθηκε καλά και έχει αφαιρεθεί από τη φωτογραφία.

Το βίντεο παρουσιάζει πολλές απρόσμενες κινήσεις νεφών, όπως τα κύματα που προέρχονται από τις γωνίες του εξαγώνου. Οι πλανητικοί επιστήμονες είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουν να μελετάνε αυτόν τον πιο ασυνήθιστο σχηματισμό νεφών για αρκετό καιρό.