Βοηθητικά Τηλεσκόπια
Παρά την ομοιότητα τους με το R2D2, αυτά τα τρία δεν είναι τα ανδροειδή που ψάχνετε. Αντ’ αυτού, τα περιβλήματα περιέχουν Βοηθητικά Τηλεσκόπια (Auxiliary Telescopes ή ATs) 1,8 μέτρων στο Παρατηρητήριο Paranal στην Έρημο Atacama της Χιλής.

Το ATS είναι σχεδιασμένα για να χρησιμοποιούνται για συμβολομετρία, μια τεχνική για την επίτευξη παρατηρήσεων εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης, σε αρμονία με το 8 μέτρων του παρατηρητηρίου Very Large Telescope. Ένα σύνολο τεσσάρων ATs είναι λειτουργικά, το καθένα εφοδιασμένο με έναν μεταφορέα που κινεί το τηλεσκόπιο κατά μήκος μιας ράγας που επιτρέπει διαφορετικές συστοιχίες με τα μεγάλα τηλεσκόπια.

Για να λειτουργήσει ως συμβολόμετρο, το φως από κάθε τηλεσκόπιο στη συνέχεια έρχεται σε ένα κοινό σημείο εστίασης από ένα σύστημα κατόπτρων σε υπόγειες σήραγγες. Πάνω από τα τρία αυτά ATs, το Μεγάλο και το Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου είναι οι πολύ μακρινοί γαλαξίες δορυφόροι του δικού μας Γαλαξία. Στον καθαρό και σκοτεινό νότιο ουρανό, η πρασινωπή λάμψη της ατμόσφαιρας του πλανήτη μας εκτείνεται αχνά κατά μήκος του ορίζοντα.