Το Σμήνος Γαλαξιών της Ύδρας
Δύο αστέρια στον δικό μας Γαλαξία είναι αγκυροβολημένα στο προσκήνιο αυτού του κοσμικού στιγμιότυπου. Πέρα από αυτά βρίσκονται οι γαλαξίες του Σμήνους της Ύδρας. Στην πραγματικότητα, ενώ τα αιχμηρά αστέρια στο προσκήνιο βρίσκονται εκατοντάδες έτη φωτός μακριά, οι γαλαξίες του Σμήνους της Ύδρας είναι πάνω από 100 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά.

Τρεις μεγάλοι γαλαξίες κοντά στο κέντρο του σμήνους, δύο κίτρινοι ελλειπτικοί (NGC 3311, NGC 3309) και ένας εξέχων μπλε σπειροειδής (NGC 3312), είναι οι κυρίαρχοι γαλαξίες, ο καθένας περίπου 150.000 έτη φωτός σε διάμετρο. Ένα ενδιαφέρων ζευγάρι επικαλυπτόμενων γαλαξιών καταλογογραφημένο ως NGC 3314 βρίσκεται ακριβώς πάνω και αριστερά του NGC 3312. Επίσης γνωστό ως Abell 1060, το Σμήνος Γαλαξιών της Ύδρας είναι μία από τις τρεις μεγάλες ομάδες γαλαξιών σε απόσταση 200 εκατομμυρίων ετών φωτός από τον Γαλαξία μας.

Στο κοντινό σύμπαν, οι γαλαξίες συνδέονται μέσω της βαρύτητας σε ομάδες που οι ίδιες δεσμεύονται χαλαρά σε υπερομάδες που με τη σειρά τους φαίνεται να ευθυγραμμίζονται σε ακόμη μεγαλύτερες κλίμακες. Σε απόσταση 100 εκατομμυρίων ετών φωτός αυτή η εικόνα θα έχει περίπου 1,3 εκατομμύρια έτη φωτός πλάτος.