Στη Λάμψη του Άλφα Κενταύρου
Η λάμψη του Άλφα Κενταύρου, ένα από τα φωτεινότερα αστέρια στον νυχτερινό ουρανό του πλανήτη Γη, πλημμυρίζει την αριστερή πλευρά αυτού του νότιου ουράνιου τοπίου.

Με απόσταση μόλις 4,3 έτη φωτός, το Alpha Centauri αποτελείται στην πραγματικότητα από δύο αστέρια παρόμοια σε μέγεθος με τον Ήλιο, κλειδωμένα σε μια αμοιβαία τροχιά. Πολύ μικρότερο και πιο δροσερό, ένα τρίτο μέλος του ίδιου συστήματος αστέρων, το Proxima Centauri, βρίσκεται έξω από το οπτικό πεδίο. Παρόλα αυτά, η τηλεσκοπική σκηνή αποκαλύπτει τους συχνά παραλειπόμενους κατοίκους του γεμάτου γαλαξιακού επιπέδου του Γαλαξία μας που βρίσκονται πέρα από το έντονο φως του Alpha Centauri, συμπεριλαμβανομένου ενός πλανητικού νεφελώματος καταλογογραφημένου ως Hen 2-111, και βρίσκεται κατ’ εκτίμηση στα 7.800 έτη φωτός.

Το αέριο σάβανο ενός ετοιμοθάνατου άστρου, ο πιο φωτεινός πυρήνας του νεφελώματος και ένα πιο αμυδρό φωτοστέφανο από ένα κοκκινωπό ιονισμένο αέριο που εκτείνεται σε πάνω από είκοσι έτη φωτός, φαίνεται ακριβώς δεξιά από το κέντρο της εικόνας. Ακόμα πιο δεξιά είναι δύο αξιοσημείωτα ανοιχτά σμήνη άστρων, το συμπαγές Pismis 19 επίσης περίπου 8.000 έτη φωτός μακριά που το φως του είναι κοκκινισμένο από την παρεμβαλλόμενη σκόνη, και το χαλαρό, πιο κοντινό NGC 5617. Μόλις ορατό στο έντονο φως του Άλφα του Κενταύρου είναι η αμυδρή λάμψη ενός κατάλοιπου υπερκαινοφανούς σε σχήμα κοχυλιού, επάνω και δεξιά από τον φωτεινό πυρήνα του πλησιέστερου αστρικού συστήματος.