Παρουσιάζοντας τον Κομήτη ISON
Θα μπορούσε αυτό το αμυδρό σημείο να μετατραπεί σε έναν από τους φωτεινότερους κομήτες; Είναι δυνατό. Εναλλακτικά, ο κομήτης θα μπορούσε να σπάσει όταν πλησιάσει πιο κοντά στον ήλιο, ή να φωτιστεί πολύ πιο συγκρατημένα.

Οι λάτρεις του ουρανού σε όλο τον κόσμο είναι ενθουσιασμένοι, από τις πιο αισιόδοξες εικασίες – ότι ο κομήτης C/2012 S1 (ISON) θα μπορούσε να αναπτύξει μια εντυπωσιακή ουρά ή ακόμα και να προσεγγίσει τη φωτεινότητα της πανσελήνου προς το τέλος του 2013. Ο κομήτης ISON σήμερα είναι πολύ αμυδρός, αλλά είναι μόλις ορατός με μέγεθος 18 στην παραπάνω εικόνα. Ο κομήτης, που ανακαλύφθηκε στα τέλη του Σεπτέμβρη από τον Λευκορώσο Vitali Nevski και τον Ρώσο Artyom Novichonok, κατευθύνεται προς τον Ήλιο και βρίσκεται ανάμεσα στις τροχιές του Δία και του Κρόνου.

Στις αρχές του Οκτωβρίου του 2013 θα περάσει πολύ κοντά από τον Άρη και, ενδεχομένως, να είναι ορατός στα ρόβερ και το διαστημικό σκάφος σε τροχιά. Ο κομήτης ISON εμφανίζεται σε πορεία για την δημιουργία sungrazer καθώς θα περάσει μέσα σε απόσταση μίας ηλιακής διαμέτρου από την επιφάνεια του Ήλιου στα τέλη του Νοεμβρίου του 2013. Ότι και αν επιβιώσει στη συνέχεια θα περάσει κοντά από τη Γη στα τέλη του Δεκεμβρίου 2013. Οι αστρονόμοι σε όλο τον κόσμο θα παρακολουθούν αυτή τη μεγάλη βρώμικη χιονόμπαλα στενά για να κατανοήσουν καλύτερα τη φύση της και πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών.