Βόρειος Ερμής
Ο εσώτερος πλανήτης Ερμής μάλλον δεν είναι στην καλύτερη τοποθεσία για διαπλανητικούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Αλλά νέα αποτελέσματα με βάση τα δεδομένα από το διαστημικό σκάφος MESSENGER σε τροχιά γύρω από τον Ερμή δείχνουν ότι έχει ουσιαστικό πάγο νερού σε μόνιμα σκιασμένες περιοχές εντός των κρατήρων κοντά στον βόρειο πόλο του.

Η πιθανότητα πάγου στον Ερμή έχει συζητηθεί για χρόνια, εμπνευσμένη από την ανακάλυψη με ραντάρ φωτεινών, ως εκ τούτου, πολύ ανακλαστικών, περιοχών κοντά στο βόρειο πόλο. Επισημαίνονται με κίτρινο χρώμα σε αυτόν τον χάρτη βασισμένο σε εικόνες του MESSENGER, με τις φωτεινές περιοχές του ραντάρ να αντιστοιχούν σε δάπεδα και τοίχους των βόρειων κρατήρων πρόσκρουσης.

Μακρύτερα από τον πόλο οι περιοχές είναι συγκεντρωμένες στους τοίχους των κρατήρων που κοιτάνε βόρεια. Φασματοσκοπία νετρονίων του MESSENGER και θερμικά μοντέλα για τους κρατήρες δείχνουν υλικό σε αυτές τις περιοχές που έχει περιεκτικότητα υδρογόνου σχεδόν με το καθαρό νερό και πάγο και είναι παγιδευμένο σε μια περιοχή με θερμοκρασίες που παραμένουν κάτω από -173 βαθμών Κελσίου. Σε συνθήκες παρόμοιες με τις μόνιμες σκιές στους κρατήρες της Σελήνης, τα συντρίμμια από συγκρούσεις με κομήτες πιστεύεται ότι είναι η πηγή του πάγου στον Ερμή.