Νέφη στον Κύκνο
Κοσμικά νέφη αερίου και σκόνης συμπαρασύρονται σε αυτό το υπέροχο ψηφιδωτό που καλύπτει μια περιοχή 12×12 βαθμών της μοίρας εντός του αστερισμού του Κύκνου.

Το υπέροχο ουράνιο τοπίο είναι ένας συνδυασμός ευρείας και στενής ζώνης δεδομένων εικόνας από το Hubble, με τον φωτεινό, θερμό, αστέρι υπεργίγαντα, Deneb αγκυροβολημένο κάτω στο κέντρο κοντά στην αριστερή άκρη. Το αστέρι Alpha του Κύκνου, Deneb, είναι η κορυφή του Βόρειου Σταυρού και φαίνεται εδώ δίπλα στο σκοτεινό κενό γνωστό ως Northern Coal Sack. Κάτω από τον Deneb είναι τα αναγνωρίσιμα νεφελώματα της Βόρειας Αμερικής και του Πελεκάνου (NGC 7000 και IC 5070).

Ένα άλλο αστέρι υπεργίγαντας, το Sadr (Γάμμα του Κύκνου) είναι κοντά στο κέντρο του πεδίου ακριβώς πάνω από τα λαμπερά φτερά του Νεφελώματος της Πεταλούδας. Μια γραμμή συνεχίζει μέχρι επάνω και δεξιά μέχρι να συναντήσει το πιο συμπαγές Νεφέλωμα Crescent και τελικά το Νεφέλωμα Tulip κοντά στην κορυφή του πλαισίου. Τα περισσότερα από αυτά τα πολύπλοκα νεφελώματα βρίσκονται περίπου 2.000 έτη φωτός μακριά. Μαζί με τον Ήλιο, βρίσκονται στον σπειροειδή βραχίονα του Ωρίωνα στον Γαλαξία μας.