Ο Καλύτερος Χάρτης του Σύμπαντος
Αυτός ο χάρτης δείχνει το αρχαιότερο φως στο σύμπαν μας, όπως ανιχνεύτηκε με τη μεγαλύτερη ακρίβεια μέχρι στιγμής από την αποστολή Planck. Το αρχαίο φως, που ονομάζεται κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου, αποτυπώθηκε στον ουρανό όταν το σύμπαν ήταν 370.000 ετών. Δείχνει μικροσκοπικές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας που αντιστοιχούν σε περιοχές με ελαφρώς διαφορετικές πυκνότητες, εκπροσωπώντας τους σπόρους όλων των μελλοντικών δομών: τα αστέρια και τους γαλαξίες του σήμερα.

Αναλύοντας τις φωτεινές ενδείξεις σε αυτόν τον χάρτη, οι επιστήμονες τελειοποιούν ό,τι γνωρίζουμε για το σύμπαν, συμπεριλαμβανομένων την προέλευση, την μοίρα του και τα βασικά του συστατικά.

Το Planck είναι μια αποστολή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, με σημαντική συμμετοχή από τη NASA. Το γραφείο του έργου βρίσκεται στο Jet Propulsion Laboratory της NASA, στην Πασαντένα της Καλιφόρνια. Το JPL συνέβαλε στην τεχνολογία της αποστολής και για τα δύο επιστημονικά όργανα του Planck. Ευρωπαίοι, Καναδοί και Αμερικανοί επιστήμονες εργάζονται μαζί για να αναλύσουν τα δεδομένα του Planck.