Οι Βραχίονες του M106
Οι σπειροειδείς βραχίονες του φωτεινού γαλαξία M106 απλώνονται σε αυτό το αξιόλογο πολλαπλό πορτρέτο, που αποτελείται από δεδομένα επίγειων και διαστημικών τηλεσκοπίων.

Επίσης γνωστός και ως NGC 4258, ο M106 μπορεί να βρεθεί προς το βόρειο αστερισμό Κύνες Θηρευτικοί. Η καλά μετρημένη απόσταση του M106 είναι 23,5 εκατομμύρια έτη φωτός, καθιστώντας το πλάτος αυτής της κοσμικής σκηνής σε περίπου 80.000 έτη φωτός. Τυπικά στους μεγάλους σπειροειδείς γαλαξίες, σκοτεινές λωρίδες σκόνης, νεαρά μπλε αστρικά σμήνη και ροζ περιοχές σχηματισμού άστρων εντοπίζονται στους σπειροειδείς βραχίονες που συγκλίνουν στον λαμπρό πυρήνα με τα ηλικιωμένα κίτρινα αστέρια.

Αλλά αυτή η λεπτομερής σύνθεση αποκαλύπτει υποδείξεις δύο ανώμαλων βραχιόνων που δεν ευθυγραμμίζονται με τα πιο γνωστά ίχνη. Εδώ φαίνονται σε κόκκινες αποχρώσεις, σαρωτικά νήματα λαμπερού αέριου υδρογόνου να υψώνονται από την κεντρική περιοχή του M106, αποδείξεις ενεργητικών πιδάκων που χτυπάνε στον δίσκο του γαλαξία. Οι πίδακες πιθανότατα κινούνται από ύλη που εμπίπτει σε μια τεράστια κεντρική μαύρη τρύπα.