Φωτογραφίες Smartphone από Τροχιά
Αυτές οι εικόνες της Γης ανακατασκευάστηκαν από φωτογραφίες που ελήφθησαν από τρία smartphones σε τροχιά, ή “PhoneSats“. Η τριάδα των PhoneSats εκτοξεύτηκε στις 21 Απριλίου 2013, με τον πύραυλο Antares από τις εγκαταστάσεις Wallops της NASA και τελείωσαν μια επιτυχημένη αποστολή στις 27 Απριλίου. Ο απώτερος στόχος της αποστολής PhoneSat ήταν να καθοριστεί εάν ένα κοινό έξυπνο τηλέφωνο (smartphone) μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κύριο ηλεκτρονικό συστήματα πτήσης για έναν δορυφόρο στο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια του χρόνου τους σε τροχιά, οι τρεις μινιατούρες δορυφόροι χρησιμοποίησαν τις φωτογραφικές τους μηχανές για να τραβήξουν φωτογραφίες της Γης και διαβίβασαν τα πακέτα δεδομένων εικόνας σε πολλούς επίγειους σταθμούς. Κάθε πακέτο κατέχει ένα μικρό κομμάτι της μεγάλης εικόνας. Καθώς τα δεδομένα έγιναν διαθέσιμα, η Ομάδα PhoneSat και πολλοί ραδιοερασιτέχνες σε όλο τον κόσμο, συνεργάστηκαν για να ενώσουν τα κομμάτια των φωτογραφιών από τα μικροσκοπικά πακέτα δεδομένων.

Το πρόγραμμα PhoneSat είναι μια αποστολή επίδειξης τεχνολογίας που χρηματοδοτείτε από τη Space Technology Mission Directorate της NASA και την Διεύθυνση Μηχανικών στο Ames Research Center. Το έργο ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2009, ως μαθητικό πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ του Ames και του Διεθνή Διαστημικού Πανεπιστημίου, στο Στρασβούργο.