Διαστημικά Σκάφη Voyager
Τα δύο διαστημόπλοια Voyager σίγουρα είχαν μια καταπληκτική πορεία . Στάλθηκαν να φωτογραφήσουν πλανήτες όπως ο Δίας , ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας και συνέχισαν πέρα από τα όρια του ηλιακού μας συστήματος. Το Voyager 1 σήμερα βρίσκεται πάνω από 11 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη και εξακολουθεί να μεταδίδει δεδομένα – χρειάζεται περίπου 10 ώρες για το σήμα να ταξιδέψει από το διαστημικό σκάφος προς τη Γη!

Το διαστημικό σκάφος Voyager χρησιμοποιεί έναν πομπό 23ων watt . Αυτό είναι υψηλότερο από τα 3 watt που χρησιμοποιεί ένα τυπικό κινητό τηλέφωνο, αλλά και πάλι εξακολουθεί να είναι ένας πομπός χαμηλής ισχύος. Μεγάλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί στη Γη εκπέμπουν σε δεκάδες χιλιάδες watt και πάλι εξακολουθούν να εξασθενούν αρκετά γρήγορα .

Ως εκ τούτου, το κλειδί για την λήψη των σημάτων δεν είναι η ισχύς του σήματος, αλλά ένας συνδυασμός από τρία άλλα πράγματα:

  • Πολύ μεγάλες κεραίες
  • Κατευθυντικές κεραίες που δείχνουν ακριβώς η μια στην άλλη
  • Ραδιοσυχνότητες χωρίς πολλές ανθρώπινες παρεμβολές

Οι κεραίες που χρησιμοποιούν τα διαστημόπλοια Voyager είναι μεγάλες. Μπορεί να έχετε δει μεγάλες δορυφορικές κεραίες στις αυλές ή ταράτσες της γειτονιάς σας. Αυτές είναι συνήθως 2 ή 3 μέτρα σε διάμετρο. Το διαστημικό σκάφος Voyager έχει μια κεραία που είναι 3,7 μέτρα σε διάμετρο, και μεταδίδει σε μια κεραία 34ων μέτρων στη Γη. Η κεραία του Voyager και η κεραία της Γης δείχνουν ακριβώς η μια την άλλη.

Τα διαστημόπλοια Voyager επίσης μεταδίδουν στο φάσμα των 8 GHz όπου δεν υπάρχουν πολλές παρεμβολές σε αυτή την συχνότητα. Ως εκ τούτου, η κεραία στη Γη μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν εξαιρετικά ευαίσθητο ενισχυτή και να εξακολουθεί να λαμβάνει τα εξασθενημένα σήματα. Στη συνέχεια, όταν η κεραία από τη γη μεταδίδει πίσω στο διαστημόπλοιο, χρησιμοποιεί εξαιρετικά υψηλή ισχύ (δεκάδες χιλιάδες βατ) για να βεβαιωθούμε ότι το διαστημικό σκάφος θα λάβει το μήνυμα.