Το Μυστηριώδες Εξάγωνο του Κρόνου συμπεριφέρεται σαν την Τρύπα του Όζοντος της Γης
Αυτή η πολύχρωμη θέα από την αποστολή Cassini της NASA είναι μια υψηλής ανάλυσης φωτογραφία της ανεπανάληπτης εξάπλευρης ροής στον βόρειο πόλο του Κρόνου γνωστή ως «το εξάγωνο». Αυτό το φιλμ, φτιαγμένο από εικόνες που λήφθηκαν από τις κάμερες του Cassini, είναι το πρώτο που δείχνει το εξάγωνο σε έγχρωμα φίλτρα, και η πρώτη ταινία που δείχνει μια πλήρη θέα από τον βόρειο πόλο σε περίπου 70 μοίρες βόρειου γεωγραφικού πλάτους.

Οι επιστήμονες μπορούν να δουν την κίνηση μιας ευρείας ποικιλίας δομών νεφών που βρίσκονται εντός του εξαγώνου σε αυτό το φιλμ. Υπάρχει ένας τεράστιος τυφώνας επικεντρωμένος στον βόρειο πόλο, με ένα μάτι περίπου 50 φορές μεγαλύτερο από το μέσο μάτι ενός τυφώνα στη Γη. Πολλές μικρές δίνες είναι επίσης παρόντες και εμφανίζονται ως κόκκινα οβάλ. Μερικές από αυτές τις δίνες περιστρέφονται δεξιόστροφα, ενώ το εξάγωνο και ο τυφώνας περιστρέφονται αριστερόστροφα.

Ορισμένα από αυτά τα μικρότερα χαρακτηριστικά παρασύρονται με το ρεύμα αερίων του εξαγώνου. Η μεγαλύτερη από αυτές τις δίνες, φαίνεται κοντά στην κάτω δεξιά γωνία του εξαγώνου και εμφανίζεται υπόλευκο, εκτείνεται σε περίπου 3.500 χιλιόμετρα, περίπου δύο φορές το μέγεθος του μεγαλύτερου τυφώνα στη Γη.

Τις διαφορές σε αυτό το φιλμ στο οποίο διαφορετικά μήκη κύματος φωτός από την υπεριώδη στο ορατό στην υπέρυθρη έχουν αποδοθεί χρώματα, δείχνοντας μια διακριτή αντίθεση μεταξύ των τύπων ατμοσφαιρικών σωματιδίων εντός και εκτός του εξαγώνου. Στο εσωτερικό του εξαγώνου υπάρχουν λιγότερα μεγάλα σκοτεινά σωματίδια και μια συγκέντρωση μικρών σκοτεινών σωματιδίων, ενώ έξω από το εξάγωνο το αντίθετο. Τα ρεύματα αερίων που φτιάνουν το εξάγωνο φαίνεται να δρουν σαν ένα εμπόδιο, το οποίο οδηγεί σε κάτι σαν την «τρύπα του όζοντος» στην Ανταρκτική.