Η Έναστρη Νύχτα του Alamut

Η γραμμή ενός διάττοντα αστέρα και το τόξο του Γαλαξία να κρέμεται πάνω από το επιβλητικό βουνό του φρουρίου Alamut, συνθέτουν αυτό το έναστρο σκηνικό. Το κάστρο Alamut, που βρίσκεται στα κεντρικά βουνά Alborz του Ιράν, χτίστηκε μέσα στο βράχο τον 9ο αιώνα. Το όνομα του σημαίνει αετοφωλιά.

Κατοικία των θρυλικών δολοφόνων (Assassins) που εμφανίζονται στη ταινία Prince of Persia, το Alamut ήταν ένα ιστορικό κέντρο για τις βιβλιοθήκες και την εκπαίδευση. Για κάποιο χρονικό διάστημα,κατά τον 13ο αιώνα, ήταν η κατοικία του Πέρση λόγιου και αστρονόμου Nasir al-Din al-Tusi.

Για να αναγνωρίσετε τα αστέρια στο νυχτερινό ουρανό, απλά τοποθετήστε τον κέρσορα πάνω από την εικόνα. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν τα φωτεινά λευκά αστέρια Deneb, Vega και Altair, νεφελώματα κοντά στο Γαλαξιακό κέντρο, καθώς και τα μαύρα σύννεφα σκόνης που επισκιάζουν το Γαλαξία, γνωστά και ως η Μεγάλη Σχισμή (Great Rift). Τα φώτα στο κάτω δεξή τμήμα είναι από μικρά χωριά και τη Τεχεράνη, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων προς τα νοτιοδυτικά.

Τοποθετώντας τον κέρσορα επάνω από την εικόνα θα εμφανιστεί μια σχολιασμένη έκδοση. Κάντε κλικ για να την δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση.