Δυαδικό Αστρικό Σύστημα
Τα νέφη που περιβάλλουν το αστρικό σύστημα Rho Ophiuchi συνθέτουν μία από τις πλησιέστερες περιοχές σχηματισμού άστρων. Το Rho Ophiuchi είναι ένα δυαδικό σύστημα αστέρων ορατό στην ανοιχτόχρωμη περιοχή επάνω δεξιά στην εικόνα. Το σύστημα αστέρων, που βρίσκεται μόλις 400 έτη φωτός μακριά, διακρίνεται για το πολύχρωμο περιβάλλον του, που περιλαμβάνει ένα κόκκινο νεφέλωμα εκπομπής και πολυάριθμες φωτεινές και σκοτεινές λωρίδες σκόνης.

Κοντά στην άνω δεξιά γωνία του μοριακού σύννεφου Rho Ophiuchi είναι το κίτρινο αστέρι Antares, ενώ ένα μακρινό αλλά παρόμοιας φύσης ανοιχτό σμήνος αστέρων, το M4, είναι ορατό ανάμεσα στον Antares και το κόκκινο νεφέλωμα εκπομπής. Στο κάτω μέρος της εικόνας βρίσκεται το IC 4592, το Μπλε Νεφέλωμα Horsehead (Blue Horsehead). Η μπλε λάμψη που περιβάλλει το μάτι του Blue Horsehead – και τα άλλα άστρα γύρω από την εικόνα – είναι ένα νεφέλωμα αντανάκλαση που αποτελείται από σωματίδια σκόνης.

Στην επάνω αριστερή γωνία είναι ένα γεωμετρικά γωνιακό νεφέλωμα αντανάκλασης καταλογογραφημένο ως Sharpless 1. Εδώ, το φωτεινό αστέρι κοντά στη δίνη της σκόνης δημιουργεί το φως γύρω από το νεφέλωμα ανάκλασης. Αν και τα περισσότερα από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ορατά μέσα από ένα μικρό τηλεσκόπιο προς τους αστερισμούς του Οφιούχου, Σκορπιού και Τοξότη, ο μόνος τρόπος για να δείτε τις περίπλοκες λεπτομέρειες της στροβιλιζόμενης σκόνης, όπως εμφανίζονται στην παραπάνω εικόνα, είναι να χρησιμοποιήσετε μια φωτογραφική μηχανή με μακρά έκθεση.