Ο Γαλαξίας των Πυροτεχνημάτων
Από τη σκοπιά μας στον Γαλαξία, βλέπουμε τον NGC 6946 μετωπικά. Ο μεγάλος, όμορφος σπειροειδής γαλαξίας βρίσκεται σε απόσταση 10 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά, πίσω από ένα πέπλο σκόνης και άστρων, στον μακρινό αστερισμό του Κηφέα.

Από τον πυρήνα προς τα έξω, τα χρώματα του γαλαξία αλλάζουν από το κίτρινο φως των παλαιών άστρων στο κέντρο στο μπλε των νέων αστρικών σμηνών και στις κοκκινωπές αστρικές περιοχές διαμόρφωσης κατά μήκος των χαλαρών, κατακερματισμένων σπειροειδών βραχιόνων. Ο NGC 6946 είναι επίσης φωτεινός στην υπέρυθρη ακτινοβολία και πλούσιος σε αέρια και σκόνη, παρουσιάζοντας μεγάλη συχνότητα γέννησης και θανάτου άστρων.

Στην πραγματικότητα, από τις αρχές του 20ού αιώνα τουλάχιστον εννέα σουπερνόβα, ο εκρηκτικός θάνατος των άστρων, έχουν ανακαλυφθεί στον NGC6946. Σε αυτή την έγχρωμη εικόνα μεγάλης έκθεσης, μια μικρή ραβδωτή δομή, μόλις και είναι ορατή στον πυρήνα του γαλαξία. Σχεδόν 40.000 έτη φωτός σε διάμετρο, ο NGC 6946 είναι επίσης γνωστός ως ο Γαλαξίας των Πυροτεχνημάτων.