Το Νεφέλωμα Ημισέληνος
Το NGC 6888, γνωστό και ως Crescent Nebula, είναι μια κοσμική φούσκα διαμέτρου περίπου 25 έτη φωτός, φυσητό από τους ανέμους του κεντρικού, φωτεινού, ογκώδες άστρου.

Αυτή η όμορφη τηλεσκοπική θέα συνδυάζει μια σύνθετη έγχρωμη εικόνα με τα δεδομένα στενής μπάντας που απομονώνει το φως από άτομα υδρογόνου και οξυγόνου στο φυσητό νεφέλωμα. Τα άτομα οξυγόνου παράγουν το μπλε-πράσινο χρώμα που φαίνεται να καλύπτουν τις λεπτομερείς πτυχές και τα νήματα. Το κεντρικό άστρο NGC 6888 είναι ταξινομημένο ως ένα αστέρι Wolf-Rayet (WR 136).

Το αστέρι αποβάλλει τα εξωτερικά του στρώματα σε έναν ισχυρό αστρικό άνεμο, εκτινάσσοντας το ισοδύναμο της μάζας του Ήλιου κάθε 10.000 χρόνια. Οι πολύπλοκες δομές του νεφελώματος είναι πιθανόν το αποτέλεσμα αυτής της ισχυρής αλληλεπίδρασης του ανέμου με υλικό που εκτινάχθηκε σε μια προηγούμενη φάση. Καίγοντας καύσιμα με εκπληκτικό ρυθμό και κοντά στο τέλος της αστρικής του ζωής αυτό το αστέρι τελικά θα καταστραφεί σε μια θεαματική έκρηξη υπερκαινοφανούς. Το NGC 6888 βρίσκεται περίπου 5.000 έτη φωτός μακριά στον πλούσιο σε νεφελώματα αστερισμό του Κύκνου.