Τρεις ημέρες μετά την εκτόξευση με έναν πύραυλο Soyuz, το ρωσικό φορτηγό πλοίο Progress 45 προσδέθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 2 Νοεμβρίου 2011, παραδίδοντας σχεδόν τρεις τόνους τρόφιμα, καύσιμα και προμήθειες. Αυτό είναι σπουδαία είδηση ​​για το πρόγραμμα του Διαστημικού Σταθμού, καθώς η επιτυχημένη εκτόξευση και αποτελεσματική σύνδεσή του αποτελεί σίγουρα καλό οιωνό για την επανάληψη των επανδρωμένων πτήσεων στον ISS, μειώνοντας την προοπτική ο ISS να μείνει άνανδρος.

Οι εκτοξεύσεις πυραύλων Soyuz σταμάτησαν για σχεδόν 2 μήνες μετά την απροσδόκητη αποτυχία του οχήματος Progress 44, τον Αύγουστο. Σήμερα, το μη επανδρωμένο Progress συνδέθηκε αυτόματα στο ρωσικό τμήμα Pirs Docking Compartment και το πλήρωμα θα αρχίσει σύντομα την εκφόρτωση των προμηθειών.

Επόμενο σημαντικό βήμα θα είναι η εκτόξευση του επόμενου πληρώματος για τον ISS στις 13 Νοεμβρίου. Ο αστροναύτης της NASA, Dan Burbank και οι Ρώσοι κοσμοναύτες Anton Shkaplerov και Anatoly Ivanishin θα φτάσουν στον σταθμό στις 16 Νοεμβρίου, συναντώντας τον Αμερικάνο Mike Fossum, τον Ρώσο Sergei Volkov και τον Ιάπωνα Satoshi Furukawa για περίπου έξι ημέρες πριν επιστρέψουν στην Γη.