Endeavour
Είναι μια από τις πιο πολύπλοκες μηχανές που κατασκευάστηκε ποτέ. Μπορούσε να κουβαλήσει αντικείμενα μεγάλα όσο ένα λεωφορείο. Έχουν θέσει σε τροχιά πολλούς επαναστατικούς δορυφόρους που επιτρέπουν στους ανθρώπους να επικοινωνούν σε όλη την υδρόγειο, να κατανοήσουμε καλύτερα την ατμόσφαιρα της Γης, και να κοιτάξουμε με προσοχή μέσα στο μακρινό σύμπαν.

Η NASA για τα Διαστημικά της Λεωφορεία δημιούργησε μεγάλες ψηφιακές αφίσες για να τα τιμήσει. Η πρώτη πτήση πραγματοποιήθηκε το 1981 και τώρα πλέον ο γηρασμένος στόλος των διαστημικών λεωφορείων συνταξιοδοτήθηκε.

Στην παραπάνω φωτογραφία, το Διαστημικό Λεωφορείο Endeavour εμφανίζεται να ανεβαίνει σε τροχιά, με τα σήματα για κάθε μία από τις αποστολές του να φαίνονται σε δύο σπείρες. Το Endeavour πήρε το όνομά του από το HMS Endeavour, ένα βρετανικό ερευνητικό πλοίο που εξερεύνησε τον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό το 1700, και απεικονίζεται στην κάτω δεξιά γωνία.

Επάνω αριστερά είναι τα πανοραμικά παράθυρα που παρέδωσε το Endeavour στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις αρχές του έτους. Στο υπόβαθρο κοντά στην κορυφή είναι το νεφέλωμα NGC 602, όπως φωτογραφήθηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, το οποίο συντηρήθηκε από το Endeavour το 1993.

Η αφίσα σε μεγαλύτερες διαστάσεις: Endeavour