Οι Γυρίνοι του IC 410
Αυτό το τηλεσκοπικό γκρο πλαν δείχνει το κατά τα άλλα αχνό νεφέλωμα εκπομπής IC 410 σε εντυπωσιακά ψευδή χρώματα. Διαθέτει επίσης δύο αξιόλογους κατοίκους αερίου και σκόνης πάνω και αριστερά από το κέντρο, τους γυρίνους του IC 410.

Η εικόνα αποτελεί σύνθεση εικόνων που λήφθηκαν μέσω τόσο ευρείας και στενής ζώνης φίλτρα. Τα δεδομένα στενής ζώνης ιχνηλατούν άτομα στο νεφέλωμα, με τις εκπομπές των ατόμων θείου να φαίνονται σε κόκκινο χρώμα, των ατόμων υδρογόνου σε πράσινο, και του οξυγόνου σε μπλε. Μερικώς επισκιασμένο από τη σκόνη στο προσκήνιο, το νεφέλωμα το ίδιο περιβάλλει το NGC 1893, ένα νεαρό γαλαξιακό σμήνος αστεριών που ενεργοποιεί το λαμπερό αέριο.

Αποτελούμενο από πυκνότερο ψυχρό αέριο και σκόνη οι γυρίνοι είναι περίπου 10 έτη φωτός μακριά, ενδεχομένως εργοτάξια σχηματισμού νέων άστρων. Σμιλευμένα από τον άνεμο και την ακτινοβολία από το αστρικό σμήνος, οι ουρές τους κρέμονται μακριά από την κεντρική περιοχή του συμπλέγματος. Το IC 410 βρίσκεται περίπου 12.000 έτη φωτός μακριά, προς την κατεύθυνση του αστερισμού Ηνίοχου (Auriga).