Νεαροί Ήλιοι
Νεαροί ήλιοι εξακολουθούν να βρίσκονται εντός του σκονισμένου NGC 7129, περίπου 3.000 έτη φωτός μακριά προς τον αστερισμό του Κηφέα. Ενώ αυτά τα αστέρια είναι σε σχετικά τρυφερή ηλικία, μόλις λίγων εκατομμυρίων ετών, είναι πιθανό ότι ο δικός μας Ήλιος σχηματίστηκε σε ένα παρόμοιο αστρικό βρεφοκομείο περίπου πέντε δισεκατομμύρια χρόνια πριν.

Πιο αισθητά στην αιχμηρή εικόνα είναι τα υπέροχα μπλε νέφη σκόνης που αντανακλούν το φως των νεαρών άστρων. Αλλά τα συμπαγή, βαθυκόκκινα ημισεληνοειδή σχήματα είναι επίσης δείκτες ενεργητικών, νεαρών αστρικών αντικειμένων. Γνωστά ως αντικείμενα Herbig-Haro, το σχήμα και το χρώμα τους είναι χαρακτηριστικό του πυρακτωμένου αερίου υδρογόνου κλονισμένο από ροές πιδάκων μακριά από νεογέννητα άστρα.

Χλωμότερα, εκτεταμένα νήματα από κοκκινωπές εκπομπές που ανακατεύονται με τα μπλε νέφη προκαλούνται από κόκκους σκόνης και μετατρέπουν αποτελεσματικά το αόρατο υπεριώδες φως των αστεριών στο ορατό κόκκινο φως μέσω της μεθόδου photoluminesence. Τελικά, το μεταγεννητικό αέριο και σκόνη στην περιοχή θα διασπαρθούν, τα αστέρια αποκλίνουν καθώς το χαλαρό σμήνος περιφέρεται γύρω από το κέντρο του Γαλαξία. Κατά την εκτιμώμενη απόσταση του NGC 7129, αυτή η τηλεσκοπική θέα εκτείνεται σε περίπου 40 έτη φωτός.