Το Curiosity Προσγειώθηκε στον Άρη!
Αυτή είναι μία από τις πρώτες εικόνες που λήφθηκαν από το Rover Curiosity της NASA, το οποίο προσγειώθηκε στον Άρη το πρωί της 6ης Αυγούστου (ώρα Ελλάδος). Η εικόνα τραβήχτηκε μέσω ενός «fisheye» ευρυγώνιου φακού στα αριστερά “μάτι” ενός διπλού συστήματος μηχανών στην αριστερή πίσω πλευρά του rover. Η εικόνα είναι το μισό της πλήρους ανάλυσης. Το διαφανές κάλυμμα σκόνης που προστάτευε την κάμερα κατά τη διάρκεια της προσγείωσης έχει ανοίξει από την αναπήδηση. Μέρος της αναπήδησης, που απελευθέρωσε το κάλυμμα σκόνης μπορεί να το δει κανείς στην κάτω δεξιά γωνία, κοντά στη ρόδα του ρόβερ.

Στο πάνω αριστερό μέρος της τροφοδοσίας του ρόβερ είναι ορατό. Κάποια σκόνη φαίνεται στο φακό, ακόμη και χωρίς το κάλυμμα σκόνης. Οι κάμερες κοιτάνε απευθείας στον ήλιο, και έτσι το επάνω μέρος της εικόνας είναι κορεσμένο. Κοιτάζοντας κατευθείαν στον ήλιο δεν βλάπτει τις κάμερες. Οι γραμμές σε όλη την κορυφή είναι ένα τεχνούργημα που ονομάζεται «άνθηση» (blooming) που εμφανίζεται στον ανιχνευτή της μηχανής λόγω του κορεσμού.

Όπως είχε προγραμματιστεί, οι αρχικές φωτογραφίες του ρόβερ είναι χαμηλότερης ανάλυσης. Οι μεγαλύτερες έγχρωμες εικόνες από άλλες φωτογραφικές μηχανές αναμένονται αργότερα μέσα στην εβδομάδα όταν αναδιπλωθεί ο ιστός του ρόβερ που μεταφέρει κάμερες υψηλής ευκρίνειας.