Παρατηρήστε τη χαριτωμένη περιστροφή του μεγαλύτερου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος. Πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της αινιγματικής ατμόσφαιρας του Δία, συμπεριλαμβανομένων των σκοτεινών και φωτεινών ζωνών, μπορείτε να τα δείτε με κάθε λεπτομέρεια.

Μια προσεκτική επιθεώρηση θα αποκαλύψει ότι τα κεντρικά νέφη περιστρέφονται ελαφρώς γρηγορότερα από τα σύννεφα προς τους πόλους. Η διάσημη Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα είναι ορατή στην αρχή, αλλά σύντομα περιστρέφεται εκτός του οπτικού πεδίου, μόνο για να επιστρέψει κοντά στο τέλος του βίντεο.

Άλλα μικρότερα συστήματα καταιγίδων εμφανίζονται περιστασιακά. Παρότι το μεγάλο μέγεθος του Δία περιστρέφεται σε μόνο 10 ώρες. Η μικρή μας Γη, για σύγκριση, χρειάζεται 24 ώρες για να ολοκληρώσει έναν κύκλο περιστροφής. Η παραπάνω υψηλής ανάλυσης time-lapse ταινία τραβήχτηκε το περασμένο έτος από το τηλεσκόπιο ενός μέτρου στο Παρατηρητήριο Pic du Midi των Γαλλικών Πυρηναίων. Καθώς το υδρογόνο και το ήλιο είναι άχρωμα, και αυτά τα δύο στοιχεία αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της επεκτατικής ατμόσφαιρας του Δία, ποια ιχνοστοιχεία δημιουργούν τα παρατηρούμενα χρώματα των νεφών του Δία παραμένει άγνωστο.