Ο Θάλαμος Διακυβέρνησης του Διαστημικού Λεωφορείου Endeavour
Πως θα ήταν αν πετούσατε με ένα διαστημικό λεωφορείο; Παρά το γεγονός ότι τα διαστημικά λεωφορεία της NASA έχουν πλέον συνταξιοδοτηθεί, εξακολουθεί να είναι διασκεδαστικό να κάθεσαι στα χειριστήρια ενός από τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα της ανθρωπότητας.

Στην παραπάνω φωτογραφία είναι ο θάλαμος διακυβέρνησης του διαστημικού λεωφορείου Endeavour, το νεώτερο λεωφορείο και το δεύτερο σε διάρκεια από τη στιγμή της εκτόξευσης. Οι πολυάριθμοι πίνακες και οθόνες επέτρεπαν το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο όχημα να εισέλθει στην κορυφή της ατμόσφαιρας της Γης σε ταχύτητα μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου και – μόλις τριάντα λεπτά αργότερα – να προσγειωθεί σε έναν διάδρομο σαν ένα αεροπλάνο στη γήινη επιφάνεια.

Τα συνταξιοδοτημένα διαστημικά λεωφορεία τώρα βρίσκονται σε μουσεία, με το Endeavour να είναι στο Καλιφόρνια Space Center στο Λος Άντζελες, το Atlantis στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Merritt Island της Φλόριντας, και το Discovery στο Παράρτημα Udvar-Hazy του National Air and Space Museum στο Chantilly της Βιρτζίνια.