Ποταμός Napo
Στις 17 Μαρτίου 2013, ο δορυφόρος UAVSAR της NASA απέκτησε τα παραπάνω συνθετικά δεδομένα ραντάρ πάνω από τον ποταμό Napo στον Ισημερινό και το Περού.

Τα χρώματα της εικόνας δείχνουν την πιθανότητα πλημμύρας κάτω από το δάσος, το οποίο είναι δύσκολο να προσδιοριστεί χρησιμοποιώντας παραδοσιακούς οπτικούς αισθητήρες. Οι κόκκινες και κίτρινες αποχρώσεις υποδεικνύουν πιθανότατα περιοχές με λιμνάζοντα νερά και με αναδυόμενη βλάστηση, οι μπλε και πράσινες αποχρώσεις είναι περιοχές με λιγότερη πιθανότητα να είναι πλημμυρισμένες, και το μαύρο δείχνει τις ανοικτές περιοχές νερού του ποταμού Napo.

Τα στοιχεία αυτά, τα οποία έχουν ήδη διαβιβαστεί σε μια ομάδα που εργάζεται κατά μήκος του ποταμού Napo, θα χρησιμοποιηθούν για να καθοδηγήσουν τις μετρήσεις πεδίου κατά τη διάρκεια μιας δεύτερης παρατήρησης από παρόμοια τεχνολογία. Η εικόνα έχει διαστάσεις 14 χιλιόμετρα πλάτος και 9 χιλιόμετρα μήκος, τμήμα μιας μεγαλύτερης εικόνας μεγέθους πάνω από 200 χιλιόμετρα μήκος. Ο βορράς βρίσκεται προς τα επάνω δεξιά. Η ανάλυση της εικόνας είναι 6 μέτρα. Δεδομένα όπως αυτά βοηθούν τους επιστήμονες να αξιολογούν την αποτελεσματικότητα της χρήσης συνθετικών δεδομένων ραντάρ για να μελετήσουν τη δυναμική της πλημμύρας του ποταμού αλλά και παρόμοιων ποταμών σε όλο τον κόσμο.