Soyuz: Πώς Πραγματοποιείται το Ταξίδι της Μίας Ημέρας προς τον ISS (Infographic)
Για τους αστροναύτες, το κυνήγι και η σύνδεση με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ήταν μια επίπονη διήμερη διαδικασία για το διαστημόπλοιο Soyuz. Μια νέα τεχνική ρίχνει τη διαδικασία σε μόνο έξι ώρες. Μετά από τρεις μη επανδρωμένες, μόνο με φορτίο, δοκιμαστικές πτήσεις, το πλήρωμα της Expedition 35/36 ήταν το πρώτο που δοκίμασε αυτή την τεχνική.

Για το πλήρωμα του Soyuz, η γρήγορη διαδρομή είναι σχεδόν η ίδια όπως και πριν, εκτός του ότι οι εργασίες είναι συμπιεσμένες. Σε κάθε ελιγμό σύνδεσης, το διαστημικό σκάφος πρέπει να κάψει τους κινητήρες του αρκετές φορές για να αυξήσει την τροχιά του και να φτάσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το διαστημόπλοιο Soyuz μπορεί να πετάξει αυτόνομα σε τροχιά για περίπου τέσσερις ημέρες συνολικά, με συνέπεια το πιο γρήγορο ραντεβού να δεσμεύει λιγότερο καύσιμο, οξυγόνο και άλλες προμήθειες για πιθανή χρήση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Κανονικό Μονοπάτι Πτήσης του SOYUZ/PROGRESS

9 λεπτά μετά την εκτόξευση: Το Soyuz αποχωρίζεται από τον πύραυλο.

Ημέρα Πτήσης 1/Τροχιά 3: Οι κινητήρες ανάβουν για να αλλάξουν ελαφρά την ταχύτητα του Soyuz (“σταδιακή καύση” αριθμός 1).

Ημέρα πτήσης 1/Τροχιά 4: Σταδιακή καύση αριθμός 2.

Ημέρα πτήσης 2/Τροχιά 17: Τρίτη καύση του κινητήρα.

Ημέρα πτήσης 3/Τροχιά 34: Τελική προσέγγιση και σύνδεση με τον ISS.

Νέα Μέθοδος: FAST TRACK

9 λεπτά μετά την εκτόξευση: Το Soyuz αποχωρίζεται από τον πύραυλο.

Το Soyuz εκτελεί μια ακολουθία πυροδοτήσεων των πυραύλων.

Ημέρα πτήσης 1, Τροχιά 4: Πέντε ώρες και 49 λεπτά μετά την εκτόξευση, το Soyuz συνδέεται με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.