Νεφέλωμα Μέδουσα
Κανονικά φαίνεται εξασθενημένο και αόριστο, αλλά εδώ το Νεφέλωμα Jellyfish γίνεται ορατό αφού έχουν χρησιμοποιηθεί ψευδοχρώματα. Πλαισιωμένο από δυο λαμπερά αστέρια, το μ και η Geminorum, στους πρόποδες ενός ουράνιου δίδυμου, το Νεφέλωμα Jellyfish αποτελεί το λαμπρότερο σχηματισμό της κορυφογραμμής με τα ταλαντευόμενα πλοκάμια κάτω και δεξιά του κέντρου.

Στη πραγματικότητα, η κοσμική μέδουσα φαίνεται να είναι μέρος των απομειναριών, σε σχήμα φούσκας, της σουπερνόβα IC 443, ότι απομένει από ένα αστέρι όταν εκρύγνειται. Το φως από την έκρηξη έφθασε στον πλανήτη μας πριν από 30.000 έτη. Όπως με τα απομεινάρια του Νεφελώματος Crab, στο κέντρο του IC 443 βρίσκεται ένα αστέρι νετρονίων, ότι απέμεινε από την κατάρρευση του αστρικού πυρήνα.

Το νεφέλωμα εκπομπής Sharpless 249 βρίσκεται επάνω αριστερά. Το Νεφέλωμα Jellyfish είναι περίπου 5.000 έτη φωτός μακριά. Σε αυτή την απόσταση το πλάτος της εικόνας είναι περίπου 300 έτη φωτός. Ο συνδυασμός χρωμάτων που χρησιμοποιήθηκε στη φωτογραφία είναι αρκετά δημοφιλής σε εικόνες από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble για τη χαρτογράφηση των εκπομπών από άτομα οξυγόνου, υδρογόνου και θείου σε μπλε, πράσινο και κόκκινο χρώμα.