Mare Orientale
Διαμορφωμένη σαν ένα μάτι Ταύρου, η Mare Orientale είναι ένα από τα πιο μεγάλα εντυπωσιακά σεληνιακά χαρακτηριστικά. Βρισκόμενη στην ακραία δυτική άκρη της Σελήνης, είναι δυστυχώς δύσκολο να τη δει κανείς από την γήινη επιφάνεια.

Ακόμα, αυτό το μωσαϊκό της λεκάνης πρόσκρουσης με τους πολλαπλούς δακτυλίους, της νεότερης των μεγάλων σεληνιακών λεκανών αναδεικνύει ενδιαφέροντα στοιχεία, που βασίζονται σε εικόνες της Wide Angle Camera από το Lunar Reconnaissance Orbiter. Μόνο εν μέρει πλημμυρισμένη από λάβα, η Mare Orientale είναι πάνω από 3 δισεκατομμύρια χρονών, περίπου 950 χιλιόμετρα από τη μία άκρη στην άλλη και σχηματίστηκε από την πρόσκρουση ενός αστεροειδούς.

Η σύγκρουση προκάλεσε διακυμάνσεις στη σεληνιακή κρούστα με αποτέλεσμα τα ομόκεντρα κυκλικά χαρακτηριστικά. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο ειρωνικό στους ανθρώπους της διαστημικής εποχής, που αναγνωρίζουν το Φεγγάρι ως ένα στεγνό και χωρίς αέρα κόσμο, μια σκοτεινή, ομαλή σεληνιακή περιοχή ονομάζεται Σεληνιακή θάλασσα, επειδή οι αστρονόμοι πίστευαν κάποτε ότι τέτοιες περιοχές θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να είναι θάλασσες.